Tom Tande's profile

Intervju med Ivars Sykkelsjappe

Når regnskapet skal gjøres opp ...

En av God med ord sine kunder er regnskapsfirmaet Keyaccount. For disse har jeg gjort flere såkalte «fornøyd kunde-intervjuer». 
Sykkelsjappe med støttehjul

Å føre regnskap er ikke «som å sykle». Derfor er Ivar Sverrisson i Ivars Sykkelsjappe veldig glad for at han kunne overlate det til Linda i Keyaccount.

Ivar Sverrisson er islandsk, og leter etter riktig ord når han skal beskrive følelsen han fikk da Keyaccount overtok regnskapet til den nystartede sykkelsjappa.
            – Hvordan sier man det på norsk: det var som en vekt ble tatt av skuldrene.
I Norge bruker vi ordet bør, som i ordbøkene er definert som «så mye som en klarer å bære på én gang». Når regnskapsføringen føles så tung, sier det seg selv at det blir vanskelig å reparere sykler samtidig.
            – Det første halvannet året gjorde jeg alt selv. Jeg fikk det til, men det sugde nesten all energi ut av meg. Jeg syntes ikke det var noe gøy.

Da teppet gikk ned
Da pandemien traff Norge, livnærte Ivar Sverrisson seg som frilans skuespiller og danser. Det hadde han gjort i mer enn 20 år. Men så gikk teppet gikk ned for en hel bransje. Ivar ville imidlertid ikke bruke energien sin på å fylle ut søknader om krisestøtte, men heller finne en ny inntektskilde. Men det måtte skje fort. Ivar var en ivrig syklist, og fullt kapabel til å vedlikeholde og reparere sin egen sykkel. En dag ba eks-kona ham om hjelp til å fikse sin sykkel, og sakte, men sikkert, eller omtrent i løpet av den tiden det tar å pumpe opp et flatt sykkeldekk, var en tanke sådd: kunne han starte sitt eget sykkelverksted? Og så, etter verdens raskeste behovsanalyse, verdens raskeste logoutforming – Ivars den gang 12 år gamle datter står bak den – og en rask tur innom Clas Ohlson for verktøy og deler, totalt beløpende til kr 1500,-, var Ivars Sykkelsjappe en realitet. Resten er historie, som det heter. I dag er Ivars Sykkelsjappe en etablert merkevare innen sykkelservice i Oslo, med syv ansatte og både faste lokasjoner, pop-ups og, ikke minst, rullerende reparatører som besøker kundene der de er.
            – Mange av våre ansatte er tidligere sykkelbud, så vi har ingen problemer med å kaste oss på sykkelen, ler Ivar.

Flere ansatte, flere regler
Det var i forbindelse med ansettelser og skifte av selskapsform til AS, Ivar forsto at han trengte regnskapshjelp. Da ble børen tyngre enn det selv en sprek islending kunne bære. Gjennom en anbudsportal på nettet, søkte han etter leverandører av digitale regnskapsløsninger, inkludert service og oppfølging. Valget falt raskt på Keyaccount.

– Jeg liker holdningene deres.

            – Jeg liker holdningene deres. De respekterer selskaper og organisasjoner av alle størrelser, og er akkurat så serviceinnstilt som jeg selv ønsker at min bedrift skal være. Vi markedsfører oss mye på god service, og det opplever jeg med Keyaccount også. De er veldig innstilt på å tilpasse seg min bedrift. Det er fint å kunne gi fra seg regnskapet. Jeg følger jo med, og det er visse ting jeg må levere inn og sånn, men da har jeg god kontakt med Linda i Keyaccount. Jeg føler at hun er en del av min bedrift. I fjor hadde vi syv ansatte, i litt ulike stillingsprosenter, og vi blir det samme i år. En blanding av yngre mekanikere, og mer erfarne. Det er et fint lag, det er morsomt å se at det går an å vokse.

Vekst i nye markeder
Ivars Sykkelsjappe skal rette seg mer mot det økende markedet for reparasjon og vedlikehold av el-sykler og lastesykler. De opplever dessuten stadig større interesse fra bedrifter som ønsker å gjøre det enkelt for ansatte å velge en miljøvennlig reisehverdag. Fasilitetene for syklistene i arbeidsstokken bygges ut, med bl a vaskerom. Her tilbyr Ivars Sykkelsjappe en ny tjeneste hvor de forsyner vaskestasjonene med riktige vaskemidler og saltfjernere. Optimismen rår, og planen er å snart åpne en ny avdeling som i areal vil være fem ganger så stort som det deres første verksted i Trondheimsveien var.
            – Vi betjener skoler, bydeler, sykehus og bedrifter, som f.eks. Mills og Grape Architects.
Ivar har avtale med bedriftene, og legger seg ikke opp i hvordan de administrerer ordningen internt.
            – Jeg regner med at alle har en god regnskapsfører, sier han og ler.
Med ambisjoner om fortsatt vekst, er det naturlig at Keyaccount involveres i mer enn kun regnskap.

 – Vi kan alltid snakke med dem hvis vi trenger råd.

            – Vi kan alltid snakke med dem hvis vi trenger råd. Jeg fikk f.eks. hjelp med å prise bedriften da jeg for litt siden fikk inn en medeier. Da var Keyaccount behjelpelig med å finne riktig verdi på bedriften, ut ifra omsetning, fremtidsplaner og -muligheter.

Vedkommende kjøpte seg inn med en minoritetsandel, men Ivar har ingen planer om flere partnere, ennå. Som vi alle vet, mange kan sykle uten hender, Donald Duck syklet en gang «uten hode», men Ivar kommer til å fortsette å ha begge hender på styret til sjappa si. Og støttehjul, i form av Keyaccounts daglige oppfølging på regnskap, og tidvise råd og innspill.



Intervju med Ivars Sykkelsjappe
Published:

Owner

Intervju med Ivars Sykkelsjappe

Published: